1o βραβείο στο Regional Innovation Competition 2021 της EIT Raw Materials
top of page
Search

1o βραβείο στο Regional Innovation Competition 2021 της EIT Raw Materials


Η AMEN New Technologies, μέλος του Elevate Greece και του ΕΙΤ Raw Materials της ΕΕ, συνεχίζει τις επιτυχίες σε νέες ιδέες και καινοτόμες λύσεις που βασίζονται σε προηγμένα νανουλικά για εφαρμογές στην ενέργεια και το περιβάλλον.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2021 διοργανώθηκε το 1ο Regional Innovation Competition 2021 από την επιτροπή του RawMaterials του European Institute of Technology. Η εταιρεία, πρωτοπόρα στον τομέα της νανοτεχνολογίας, της επιστήμης και της τεχνολογικής ανάπτυξης έλαβε το 1ο βραβείο που αφορούσε μια νέα προσέγγιση για κατασκευή νέων υλικών για ισχυρούς μαγνήτες, το κόστος των οποίων είναι χαμηλότερο λόγω αντικατάστασης των σπανίων γαιών και του κοβαλτίου με σχεδόν ισοδύναμα πολυστοιχεία που είναι φτηνότερα και όχι τόσο σπάνια στη φύση. Αυτή η προσέγγιση ανοίγει νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη νέων υλικών και μαγνητικών φάσεων που μπορούν να καλύψουν όχι μόνο τις τρέχουσες ανάγκες αλλά και την αυξημένη ζήτηση λόγω της εκθετικά αναπτυσσόμενης ηλεκτροκίνησης, της ενέργειας από αιολικά πάρκα αλλά τη χρήση ηλεκτρικών μοτέρ στην καθημερινή ζωή μας.

Το βραβείο αυτή αποτελεί μία ακόμη τιμητική διάκριση για τις καινοτόμες επιτυχίες του R&D της εταιρείας, που την ωθεί να προχωρήσει σε νέες εξελίξεις, βιώσιμες για την ενέργεια και το περιβάλλον με γνώμονα την εταιρική ευθύνη και την ηθική του τομέα της τεχνολογίας.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://eitrawmaterials.eu/announcing-winners-of-the-regional-innovation-competition-2021/

38 views0 comments
bottom of page