My Items

I'm a title. ​Click here to edit me.

Συμμετοχή και επίσκεψη στα Ποσειδώνια 2022

Συμμετοχή και επίσκεψη στα Ποσειδώνια 2022

Η AMEN New Technologies συνεχίζει την επιστροφή της στην κανονικότητα με τη συμμετοχή και επίσκεψη στα Ποσειδώνια 2022. Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση του συνεδρίου λόγω της πανδημίας, συμμετείχαμε σε συναντήσεις με δυνητικούς συνεργάτες και φίλους, κάνοντας ένα ακόμη βήμα παραπέρα σε σχέση με το άνοιγμα της εταιρείας στην αγορά και την παραγωγή. Αυτή τη φορά, ως αντιπρόσωποι της Harsonic στην Ελλάδα, προωθούμε τη συσκευή anti-fouling για σκάφη και πλοία. Η συσκευή αυτή σας διατηρεί το στόλο σας καθαρό, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στην κίνηση των πλοίων, ταυτοχρόνως όμως σας γλιτώνει από επιπλέον έξοδα σε χημικούς καθαρισμούς, σε κόστη κινήσεως καθώς και αποτελεί μια «πράσινη επιλογή», βοηθώντας ταυτοχρόνως το περιβάλλον. Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ: https://www.amen-tech.com/harsonic

Συμμετοχή της ΑΜΕΝ στο EIT Raw Materials Accelerator

Συμμετοχή της ΑΜΕΝ στο EIT Raw Materials Accelerator

Η ΑΜΕΝ Νew Technologies σηματοδότησε την επιστροφή της στην κανονικότητα συμμετέχοντας μαζί με άλλους εταίρους στις 16 και 17 Μαϊου στο ξεκίνημα του RawMaterials Accelerator kick off Bootcamp στο Βερολίνο με εκπροσώπους την Κα Νιάρχου Άρτεμις και Ορέστη Μάνο. Η ΑΜΕΝ μαζί με 17 πολλά υποσχόμενες #startups και μια ομάδα 30+ λαμπρών επιχειρηματιών ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα στο RM Accelerator για να συναντήσουν τα επιτυχημένα παραδείγματα των εταιρειών που αποφοίτησαν από το RM Accelerator σε προηγούμενη διαδικασία, όπως η CyanoGuard AG abaut GmbH. Είμαστε περήφανοι που είμαστε κομμάτι αυτής της επιτυχίας και δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε δυναμικά το επιστημονικό και μη έργο μας.

Ανακοίνωση συνεργασίας με τη Huawei Technologies Austria GmbH

Ανακοίνωση συνεργασίας με τη Huawei Technologies Austria GmbH

H AMEN New Technologies είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία της με την εταιρεία HUAWEI Technologies Austria GmbH. Η εταιρεία μας ξεκίνησε τη συνεργασία αυτή και πραγματοποιεί εργασίες έρευνας και ανάπτυξης (R&D) για το σχεδιασμό και την παραγωγή νέων εφαρμογών μαγνητικών αισθητήρων. Τα μαγνητικά υλικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόοδο της βιομηχανικής και επιστημονικής ανάπτυξης. Χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και μετάδοση ενέργειας, σε ηλεκτρονικές συσκευές, στην αναλογική και ψηφιακή αποθήκευση δεδομένων, στις ιατρικές συσκευές όπως μαγνητική τομογραφία (MRI), στη μαγνητική θεραπεία και χορήγηση φαρμάκων, αισθητήρες και ενεργοποιητές, επιστημονικά όργανα κ.λπ. Τα Magnetic Micro-Electro-Mechanical-Systems (Magnetic MEMS) παρουσιάζουν μια νέα κατηγορία συμβατικών συσκευών MEMS με μεγάλες δυνατότητες για την επιστήμη και εφαρμογές. Η χρήση της ίδιας τεχνολογίας όπως για το MEMS και η ενσωμάτωση μαγνητικών υλικών ως αισθητήριο ή ενεργό στοιχείο προσφέρει νέες δυνατότητες και ανοίγει νέες αγορές στους τομείς της τεχνολογίας πληροφοριών, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της βιοϊατρικής, του διαστήματος και των οργάνων. Τα μαγνητικά MEMS βασίζονται σε ηλεκτρομαγνητικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ μαγνητικών υλικών και ενεργών (πηνία) ή παθητικών πηγών μαγνητικού πεδίου (μόνιμοι μαγνήτες). Σε μικρομετρική κλίμακα, τα μαγνητικά MEMS προσφέρουν ξεχωριστά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους ηλεκτροστατικούς και πιεζοηλεκτρικούς ενεργοποιητές σε ισχύ, πολικότητα και απόσταση ενεργοποίησης για να αναφέρουμε μερικά. Η συμβατότητα των μαγνητικών υλικών με την τεχνολογία MEMS είναι βασικό ζήτημα για μελλοντικές εφαρμογές. Η εφαρμογή μαγνητικών στοιχείων σε μικροηλεκτρομηχανικά συστήματα (MEMS) ή μικροσυστήματα απαιτεί μικροσκοπικούς μόνιμους μαγνήτες. Συνήθως οι μικροί μαγνήτες κόβονται από πυροσυσσωματωμένα μπλοκ, μαγνητίζονται και στη συνέχεια οι μεμονωμένοι μαγνήτες τοποθετούνται στις τελικές τους θέσεις. Αυτή είναι μια δαπανηρή διαδικασία κατασκευής και επιπλέον, λόγω του γεγονότος ότι οι μαγνήτες μαγνητίζονται πριν από τη συναρμολόγηση, ο χειρισμός και η τοποθέτηση τέτοιων μικροσκοπικών μαγνητών δεν είναι απλός. Το υλικό επιλογής λόγω των ανώτερων μαγνητικών χαρακτηριστικών του, δηλαδή του μεγάλου παραμένουσας επαγωγής και του ενεργειακού προϊόντος, είναι το NdFeB με Nd2Fe14B ως σκληρή μαγνητική φάση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την HUAWEI Austria για την ανάπτυξη τεχνικών και συστημάτων για νέα Magnetic MEMS με πολύ υψηλότερη απόδοση και μειωμένο κόστος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εφαρμογές στη ψηφιακή εργασία του σήμερα και του αύριο.

1o βραβείο στο Regional Innovation Competition 2021 της EIT Raw Materials

1o βραβείο στο Regional Innovation Competition 2021 της EIT Raw Materials

Η AMEN New Technologies, μέλος του Elevate Greece και του ΕΙΤ Raw Materials της ΕΕ, συνεχίζει τις επιτυχίες σε νέες ιδέες και καινοτόμες λύσεις που βασίζονται σε προηγμένα νανουλικά για εφαρμογές στην ενέργεια και το περιβάλλον. Στις 7 Δεκεμβρίου 2021 διοργανώθηκε το 1ο Regional Innovation Competition 2021 από την επιτροπή του RawMaterials του European Institute of Technology. Η εταιρεία, πρωτοπόρα στον τομέα της νανοτεχνολογίας, της επιστήμης και της τεχνολογικής ανάπτυξης έλαβε το 1ο βραβείο που αφορούσε μια νέα προσέγγιση για κατασκευή νέων υλικών για ισχυρούς μαγνήτες, το κόστος των οποίων είναι χαμηλότερο λόγω αντικατάστασης των σπανίων γαιών και του κοβαλτίου με σχεδόν ισοδύναμα πολυστοιχεία που είναι φτηνότερα και όχι τόσο σπάνια στη φύση. Αυτή η προσέγγιση ανοίγει νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη νέων υλικών και μαγνητικών φάσεων που μπορούν να καλύψουν όχι μόνο τις τρέχουσες ανάγκες αλλά και την αυξημένη ζήτηση λόγω της εκθετικά αναπτυσσόμενης ηλεκτροκίνησης, της ενέργειας από αιολικά πάρκα αλλά τη χρήση ηλεκτρικών μοτέρ στην καθημερινή ζωή μας. Το βραβείο αυτή αποτελεί μία ακόμη τιμητική διάκριση για τις καινοτόμες επιτυχίες του R&D της εταιρείας, που την ωθεί να προχωρήσει σε νέες εξελίξεις, βιώσιμες για την ενέργεια και το περιβάλλον με γνώμονα την εταιρική ευθύνη και την ηθική του τομέα της τεχνολογίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://eitrawmaterials.eu/announcing-winners-of-the-regional-innovation-competition-2021/

3ο Βραβείο για την AMEN New Technologies στο Startupnow Forum 2021

3ο Βραβείο για την AMEN New Technologies στο Startupnow Forum 2021

Η AMEN New Technologies, μέλος του Elevate Greece και του ΕΙΤ Raw Materials της ΕΕ, συμμετείχε στο Startupnow Forum 2021 στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2021 στην Ελευσίνα. Το StartupNow Forum είναι το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο για την επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία και την καινοτομία στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Mantis Business Innovation. Η φετινή εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και την υποστήριξη της ΕΤΒΑ-Τεχνολογικά Πάρκα του Δήμου Ελευσίνας και του Elevate Greece. Η εταιρεία, πρωτοπόρα στον τομέα της νανοτεχνολογίας, της επιστήμης και της τεχνολογικής ανάπτυξης τιμήθηκε και με ένα ακόμη βραβείο. Το βραβείο αυτό αφορούσε την καινοτόμα «παραγωγή πράσινου υδρογόνου» από πλαστικά απόβλητα-HDPE, PET, PP και PS- με ακτινοβόληση με μικροκύματα. Το βραβείο αυτή αποτελεί μία ακόμη τιμητική διάκριση για τις καινοτόμες επιτυχίες του R&D της εταιρείας, που την ωθεί να προχωρήσει σε νέες εξελίξεις, βιώσιμες για την ενέργεια και το περιβάλλον με γνώμονα την εταιρική ευθύνη και την ηθική του τομέα της τεχνολογίας.

Η AMEN New Technologies στο πρώτο ελληνικό Start-up οικοσύστημα!

Η AMEN New Technologies στο πρώτο ελληνικό Start-up οικοσύστημα!

Η AMEN New Technologies αποτελεί και επισήμως κομμάτι και μέλος του πρώτου ελληνικού οικοσυστήματος εταιρειών start-up. Η ταχύτατη ανάπτυξή της στον τεχνολογικό τομέα, στον παραγωγικό τομέα αλλά και στον ερευνητικό (θερμοηλεκτρικά και μαγνητικά) αποτελούν τους βασικούς λόγους που βρισκόμαστε στο οικοσύστημα αυτό. Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, με ανοιχτό μυαλό για προτάσεις και προσβλέπουμε σε νέες συνεργασίες.

Νικητήριο βραβείο στην τελετή της 4ης Βράβευσης Ελλήνων Εφευρετών

Νικητήριο βραβείο στην τελετή της 4ης Βράβευσης Ελλήνων Εφευρετών

Είναι τιμή μας η απονομή του νικητήριου βραβείου στον κ. Δημήτριο Νιάρχο και την εταιρεία του ΑΜΕΝ New Technologies με τίτλο εφεύρεσης: «Κράματα Υψηλής Εντροπίας Σπάνιων Γαιών και Κράματα Μεταβατικών Στοιχείων ως Δόκιμα Στοιχεία για τη Σύνθεση Νέων Μαγνητικών Φάσεων για Μόνιμους Μαγνήτες» Η 4η Βράβευση Ελλήνων Εφευρετών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών - ΙΙΒΕΑ. Η τιμητική τελετή συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την κατοχύρωση με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της πρώτης εφεύρεσης στην Ελλάδα.

Η AMEN ΣΤΗ “ΒΡΑΔΙΆ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΉ” – ΑΜΕΝ TECHNOLOGIES AT THE “RESEARCHER’S NIGHT”

Η AMEN ΣΤΗ “ΒΡΑΔΙΆ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΉ” – ΑΜΕΝ TECHNOLOGIES AT THE “RESEARCHER’S NIGHT”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή της εταιρείας AMEN Technologies στη “Βραδιά του Ερευνητή” κατά τη διάρκεια της οποίας ήρθαμε σε επαφή με ερευνητές, με επιχειρηματίες αλλά και με τον απλό κόσμο που ήρθε να γνωρίσει εμάς και τις υπόλοιπες Εταιρείες και τα Ινστιτούτα από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και άλλα Ινστιτούτα. Φεύγοντας από το Κέντρο “Ελληνικός Κόσμος” του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού που φιλοξενούσε τη Βραδιά του Ερευνητή φέτος όλοι έμειναν ικανοποιημένοι με την τεχνολογική ανάπτυξη που παρακολούθησαν. Σας ευχαριστούμε!
AMEN Technologies successfully participated in “Researcher’s Night” during which we contacted researchers, businessmen and the people that came to meet us and other Companies and Institutes from NCSR Demokritos and other Institutes. Leaving the “Hellenic World” Center that hosted the Researchers’ Night this year, everyone was satisfied with the technological development that was shown there.
Thank you!

MEMORANDUM OF COOPERATION BETWEEN AMEN TECHNOLOGIES AND IMSTCIDI

MEMORANDUM OF COOPERATION BETWEEN AMEN TECHNOLOGIES AND IMSTCIDI

AMEN Technologies proudly announces its cooperation with the Inner Mongolia Science and Technology Cooperation and Innovative Development Institute (IMSTCIDI). Dr. Dimitris Niarchos, CSO of AMEN Technologies, took part in the Conference organised by IMSTCIDI in Inner Mongolia. In the context of the event, a memorandum was signed between both parties. The goals of this cooperation is to exchange experience on science innovation and technology transfer from both sides. Furthermore, cooperate in various projects that will boost each sides and aims to promote industrialisation of scienc and technology developments. We are looking forward to further integration and cooperation and we thank IMSTCIDI for their excellent hospitality.

STARTUPBOOTCAMP HIGHTECHXL: ΓΙΑ ΤΡΊΤΗ ΧΡΟΝΙΆ ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ! ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΎΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ HIGH-TECH START

STARTUPBOOTCAMP HIGHTECHXL: ΓΙΑ ΤΡΊΤΗ ΧΡΟΝΙΆ ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ! ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΎΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ HIGH-TECH START

Τις καλύτερες ελληνικές startups υψηλής τεχνολογίας αναζητά και φέτος ο κορυφαίος πανευρωπαϊκός accelerator Startupbootcamp HighTechXL, για μία εκδήλωση που θα διασυνδέσει όλο το τοπικό οικοσύστημα – ερευνητές, ακαδημαϊκό κόσμο, επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη – και που διοργανώνεται μαζί με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το εθνικό ερευνητικό κέντρο-πηγή επιστημονικής αριστείας και καινοτομικών ιδεών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, τοOrange Grove, το πρόγραμμα «εκκόλαψης» startup εταιρειών που έχει δημιουργήσει η Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Αθήνα, και το Aephoria.net, ένα πρόγραμμα εκκίνησης και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, με σκοπό την ανάδειξη της περιβαλλοντικής και κοινωνικής προστιθέμενης αξίας νέων προϊόντων και υπηρεσιών, στην ελληνική οικονομία. Οι startups και τα projects που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση Fast Track θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την έρευνά τους και τις επιχειρηματικές τους προσπάθειες μπροστά σε ένα κοινό ειδικών και να λάβουν πολύτιμο και διαφοροποιημένο feedback. Το Fast Track event θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαΐου στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στην Αγία Παρασκευή (Πατρ. Γρηγορίου Ε” & Νεαπόλεως 27) και εντάσσεται στο πλαίσιο των αιτήσεων που δέχεται το Startupbootcamp HighTechXL για τον επόμενο κύκλο επιχειρηματικής επιτάχυνσης νέων ερευνητικών και high tech startups. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το Startupbootcamp HighTechXL έρχεται στην Ελλάδα, προκειμένου να ανακαλύψει τις καλύτερες εταιρείες της χώρας. Στα προγράμματα του HighTechXL, μάλιστα, έχουν συμμετάσχει ήδη τρεις εταιρείες. Στόχος του Startupbootcamp HighTechXL είναι να φέρει τα πάνω από 40 χρόνια γνώσης που έχουν τα στελέχη τους στην Αθήνα στους τομείς των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, προκειμένου να υποστηρίξουν το αναδυόμενο κίνημα των startups στην πόλη. Για το λόγο αυτό η συμμετοχή στο Fast Track δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση για τους ερευνητές να συμμετάσχουν στην συνέχεια στο πρόγραμμα του Startupbootcamp HighTechXL. To Startupbootcamp HighTechXL, με έδρα στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας, έχει μέχρι στιγμής φιλοξενήσει 21 εταιρείες στο χώρο του hardware, οι οποίες έχουν προσελκύσει 11,7 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου Demo Day του accelerator συμμετείχαν 200 επενδυτές από 25 χώρες και δύο από τις εταιρείες που συμμετείχαν κατάφεραν να κλείσουν χρηματοδότηση από Κινέζο επενδυτή ενώ άλλες 5 από Ευρωπαίους επενδυτές. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι το πρόγραμμα acceleration και το πώς λειτουργεί το Startupbootcamp HighTechXL πατώντας εδώ. Κατά τη διάρκεια του Fast Track event στην Αθήνα, όσες εταιρείες και ερευνητές συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στα στελέχη του μεγαλύτερου high-tech hardware startup accelerator στην Ευρώπη, αλλά και σε μέλη της ακαδημαϊκής, της επιχειρηματικής και της επενδυτικής κοινότητας της Ελλάδας. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν άμεσο και προσωποποιημένο feedback για την startup τους, συγκεκριμένες συμβουλές για την κατεύθυνση που πρέπει να δώσουν στην επιχείρησή τους και να μάθουν πώς λειτουργεί ένας accelerator. Όσες ομάδες επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση για το πρόγραμμα και να διεκδικήσουν μία θέση ανάμεσα στις 10 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο επόμενο πρόγραμμα του HighTechXL. Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση θα πρέπει να συμπληρώσετε λίγες σύντομες ερωτήσεις για στην startup σας τις οποίες θα βρείτε πατώντας εδώ (περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και την αίτηση μπορείτε επίσης να βρείτε πατώντας στο: http://www.startupbootcamp.org/events/hightechxl-fasttrack-athens-2015.html) ή να στείλετε ένα e-mail στο alex.matthiessen@startupbootcamp.org α) περιγράφοντας γιατί θέλετε να συμμετάσχετε στο event και β) επισυνάπτοντας μία μικρή παρουσίαση της εταιρείας σας. Το Startupper.gr θα βρίσκεται εκεί καλύπτοντας ως χορηγός επικοινωνίας την εκδήλωση!

STARTUPBOOTCAMP HIGHTECHXL 2014

STARTUPBOOTCAMP HIGHTECHXL 2014

The company AMEN-Technologies distinguished as one of the best innovative companies around the world in a competition held in Eindhoven Netherlands on 13-14 October 2014. The innovation contest organized by the Dutch organization Startupbootcamp, with the support of major technology companies and under the auspices of the Municipality of Eindhoven (and the support of the Dutch Embassy in Athens). Of the total 252 applications were selected 20 companies to participate in the final stage of the competition Startupbootcamp HighTechXL. The final evaluation was conducted by an international jury and then presentation and interviews, 11 companies were selected for further guidance in order to enter the global market. And here we are now!!!!! http://www.startupbootcamp.org/blog/2014/october/startupbootcamp-hightechxl-finalists-2014.html?utm_source=social&utm_medium=facebook&utm_campaign=finalists-2014 News in greek site: http://www.demokritos.gr/Contents.aspx?lang=gr&CatId=1321&View=18

GREEK INNOVATION EXPO

GREEK INNOVATION EXPO

The Greek Innovation Expo 2013 will identify, present and provide a showcase of the Greek innovation. Operators, researchers and companies will be gathered to be updated, to exhibit, to communicate, to create and collaborate all together. Our company aims to meet new people and technologies and start collaborations in Greek community. http://greekinnovationexpo.gr/