Ανακοίνωση συνεργασίας με τη Huawei Technologies Austria GmbH
top of page
Search

Ανακοίνωση συνεργασίας με τη Huawei Technologies Austria GmbH

Updated: Mar 10, 2022


H AMEN New Technologies είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία της με την εταιρεία HUAWEI Technologies Austria GmbH.


Η εταιρεία μας ξεκίνησε τη συνεργασία αυτή και πραγματοποιεί εργασίες έρευνας και ανάπτυξης (R&D) για το σχεδιασμό και την παραγωγή νέων εφαρμογών μαγνητικών αισθητήρων.


Τα μαγνητικά υλικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόοδο της βιομηχανικής και επιστημονικής ανάπτυξης. Χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και μετάδοση ενέργειας, σε ηλεκτρονικές συσκευές, στην αναλογική και ψηφιακή αποθήκευση δεδομένων, στις ιατρικές συσκευές όπως μαγνητική τομογραφία (MRI), στη μαγνητική θεραπεία και χορήγηση φαρμάκων, αισθητήρες και ενεργοποιητές, επιστημονικά όργανα κ.λπ.


Τα Magnetic Micro-Electro-Mechanical-Systems (Magnetic MEMS) παρουσιάζουν μια νέα κατηγορία συμβατικών συσκευών MEMS με μεγάλες δυνατότητες για την επιστήμη και εφαρμογές. Η χρήση της ίδιας τεχνολογίας όπως για το MEMS και η ενσωμάτωση μαγνητικών υλικών ως αισθητήριο ή ενεργό στοιχείο προσφέρει νέες δυνατότητες και ανοίγει νέες αγορές στους τομείς της τεχνολογίας πληροφοριών, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της βιοϊατρικής, του διαστήματος και των οργάνων. Τα μαγνητικά MEMS βασίζονται σε ηλεκτρομαγνητικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ μαγνητικών υλικών και ενεργών (πηνία) ή παθητικών πηγών μαγνητικού πεδίου (μόνιμοι μαγνήτες). Σε μικρομετρική κλίμακα, τα μαγνητικά MEMS προσφέρουν ξεχωριστά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους ηλεκτροστατικούς και πιεζοηλεκτρικούς ενεργοποιητές σε ισχύ, πολικότητα και απόσταση ενεργοποίησης για να αναφέρουμε μερικά. Η συμβατότητα των μαγνητικών υλικών με την τεχνολογία MEMS είναι βασικό ζήτημα για μελλοντικές εφαρμογές.


Η εφαρμογή μαγνητικών στοιχείων σε μικροηλεκτρομηχανικά συστήματα (MEMS) ή μικροσυστήματα απαιτεί μικροσκοπικούς μόνιμους μαγνήτες. Συνήθως οι μικροί μαγνήτες κόβονται από πυροσυσσωματωμένα μπλοκ, μαγνητίζονται και στη συνέχεια οι μεμονωμένοι μαγνήτες τοποθετούνται στις τελικές τους θέσεις. Αυτή είναι μια δαπανηρή διαδικασία κατασκευής και επιπλέον, λόγω του γεγονότος ότι οι μαγνήτες μαγνητίζονται πριν από τη συναρμολόγηση, ο χειρισμός και η τοποθέτηση τέτοιων μικροσκοπικών μαγνητών δεν είναι απλός. Το υλικό επιλογής λόγω των ανώτερων μαγνητικών χαρακτηριστικών του, δηλαδή του μεγάλου παραμένουσας επαγωγής και του ενεργειακού προϊόντος, είναι το NdFeB με Nd2Fe14B ως σκληρή μαγνητική φάση.


Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την HUAWEI Austria για την ανάπτυξη τεχνικών και συστημάτων για νέα Magnetic MEMS με πολύ υψηλότερη απόδοση και μειωμένο κόστος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εφαρμογές στη ψηφιακή εργασία του σήμερα και του αύριο.



91 views0 comments
bottom of page